Pressemeddelelse – Spiralen

Posted on August 9th, 2016 in Uncategorized

Musikfestival i kosmisk kredsløb

Gæsterne på Smukfest i Skanderborg kan komme i et kosmisk kredsløb under årets festival. Det sker, når de går ind i en ny installation af kunstneren Trine Boesen, der er lavet specielt til musikfestivalen. Installationen er blevet til i et samarbejde mellem SmukFest og Aalborgs kunstmuseum, Kunsten.

Spiralen er seks meter høj og fire meter i diameter. Publikum har mulighed for at træde ind i spiralen – og efter et par rundture i Spiralens gang ender man ved et kæmpemæssigt kosmisk maleri, der er lyst op med UV-lys. Det giver en fornemmelse af at være i et fantasifuldt, svævende univers. Inde i Spiralens centrum bliver dagslyset af og til lukket ind, så illusionen om et univers forsvinder.

Man kan også gå op ad den udvendige trappe til Spiralens udkigspost og nyde udsigten hele vejen rundt. På toppen kan du se ned gennem en glasrude i gulvet, som af og til åbner op til Spiralens indre.

Hos Smukfest er man begejstrede for kunstinstallationen.
“Det interessante ved værket er, at festivalgæsterne skal vende festivalen ryggen. Festival er lig med øl, fest og farver. Og så kommer de ind i et kosmisk univers, hvor der er helt stille. Denne modsætning betyder, at oplevelsen af festivalen bliver forstærket, når man kommer ud. Det hylder vi. Vi kan godt lide at sprænge rammerne.”

Det er tredje år i træk, at Kunsten i Aalborg og SmukFest samarbejdeder.
“Kunsten havde lukket i halvandet år på grund af restaurering og i den periode havde vi events på skoler, byens rum, private hjem, Aalborg Banegård og meget mere. Publikum tog godt i mod Kunsten to go, så det fortsætter vi med. Det er en god metode til at møde publikum på ny en ny måde – og billedkunsten tilføjer en ekstra dimension til festivaloplevelsen”, siger museumsdirektør Gitte Ørskou

Når festivalen i Skanderborg er overstået transporteres installationen videre til Kulturmødet på Mors, hvor den vises fra den 25. – 27. august.

Trine Boesen bor og arbejder i København. Trine Boesen er uddannet på Det Jyske Kunstakademi og Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Projektet er støttet af Velux, Svaneglas, Nem-Fundament. Den praktiske udførsel og statik er foretaget af TreeBo.

For yderligere informationer kontakt venligst:
Kommunikationschef, Kunsten, Lars Ulrich Hansen tlf. 31994105 / LUH@kunsten.dk  Finurlighedskonsulent, Smukfest, Jonas P. Hallberg tlf. 2171 9331 Mail: pindhund@smukfest.dk
Kunstner Trine Boesen tlf. 25488902 / t_boesen@hotmail.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,