Pressemeddelelse – New Resort

Posted on August 29th, 2014 in Uncategorized

Trine Boesens udstilling på Trapholt, New Resort, er et iscenesat totalunivers som undersøger vores opfattelse af tid og rum. New Resort er kulminationen på Boesens hidtidige arbejde med maleriet i det udvidede felt.

Titlen New Resort refererer til begrebet “Resort”, som de fleste kender fra feriedestinationer, hvor et bestemt område er skabt til at opfylde den rejsendes drømme. I udstillingen New Resort har Trine Boesen omdannet Trapholts Centralsal til sin egen verden. Alle værkerne og den tre- dimensionale maleriinstallation The Grand Cabinet danner tilsammen en helhed, hvor både gulv og vægge indgår.

Trine Boesen er kendt for sine farveeksplosive værker med tegn, udsagn og objekter fra hverdagen og verden omkring os, der som løsrevne fragmenter hvirvles rundt i et uendeligt universelt rum.

Museumsdirektør på Trapholt, Karen Grøn siger: “Trine Boesen tilhører sammen med Julie Nord og Kathrine Ærteberg en generation af unge dygtige kvindelige malere, som slog igennem i starten af nullerne med figurative malerier, som på en og samme gang er poetiske og kraftfulde. Der er tale om en lystfuld og energisk undersøgelse og udvidelse af maleriet fra lærredet til at inddrage hele rummet”.

Udstillingens omdrejningspunkt er det store stedsspecifikke værk – The Grand Cabinet. Den 100 m2 asymmetriske stjerneform skal indtages fysisk af museets gæster. Her inviteres alle på en opdagelsesrejse i og omkring det The Grand Cabinet, som sprænger de gængse rammer for hvad et klassisk maleri er og kan være.

Karen Grøn fortsætter:”Trine Boesen arbejder i et hybridt univers hvor hun indfletter realisme, barok, psykedeliske og surrealistiske elementer. Hendes billedverden krydser forskellige tider og skyder rum ind i hinanden. Iscenesættelsen af værkerne på Trapholt har til hensigt at skabe en rumlig oplevelse samt at intensivere fornemmelsen af tilstedeværelse og nærvær. Værkerne strækker sig fra væggen ud over gulvet i en undersøgelse af vores oplevelse af virkelighed og konstruktion, når grænserne mellem de to forskydes og iscenesættes”.

Med The Grand Cabinet trækker Trine Boesen direkte på referencer til filmklassikeren Dr. Caligaris Kabinet fra 1920, hvor gæsten på trods af den åbenlyse kulisse-by, indlever sig i gyserens fortælling. Hvad er en kulisse? Og hvornår bliver en kulisse til noget i sig selv?

Udstillingen på Trapholt præsenterer desuden værker fra Trine Boesens nyeste serier -Wanderlust, Grey Scale og UFO. Serien UFO har udkigstårnet som det centrale element og beskæftiger sig med at betragte fremmedartede universer, der i virkeligheden består af menneskeskabte elementer. I serierne Wanderlust og Grey scale har kunstneren zoomet helt ind på det nære og bearbejdet konkrete strukturer. Her peger hun på menneskets behov for at kortlægge og opmåle alt.

———————————

Om Trine Boesen

Hun er født i 1972 og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1997-2002. Trine Boesen er kendt for sine malerier, hvor den motiviske overflod er herskende. Hun konstruerer sig frem til en motivisk detaljerealisme ved at benytte en slags collageteknik, hvor motivstumper fra forskellige eksisterende billedkilder stykkes sammen til en ny virkelighed. Trine Boesen er bl.a. repræsenteret ved AROS, Kunsten, Vejle Kunstmuseum, Ny Carlsberg Fondet, Nykredit og Albert Knox, New York, US. Trine Boesen står bag mange nationale og internationale udstillinger i blandt andet New York, Basel, Beijing, Shanghai, Berlin, Køln, Newcastle, Stavanger og Stockholm.

Se mere på www.trineboesen.com

 

Udstillingen New Resort åbner med fernisering onsdag 27. august 2014 og kan ses indtil 6. april 2015.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd.

Tags: , , , , , , , , , , ,