Pressemeddelelse – Hullet i muren

Posted on November 5th, 2015 in Uncategorized

HULLET I MUREN

SANSEUDSTILLING AF TRINE BOESEN
20.11.2015- 28.3.2016

Vinterens sanseudstilling på Brandts er en eventyrlig rejse både ud og ind i det ydre rum.

Når man kommer til Hullet i muren, bliver man mødt af solskin og fuglefløjt og ja, et underligt dragende hul i muren. Bag hullet i muren gemmer der sig et forunderligt og fascinerende univers med endeløse skilteskove, hemmelige kroge, nedstyrtede satellitter og et vildt kalejdoskop. Her er bløde meteorstorme, vægtløse kloder, lyde på afveje og sorte huller man kan blive lidt væk i. Udstillingen sender både krop og fantasi på en sjov og spændende tur til et fremmed sted.

Med Sanseudstillingen Hullet i muren ønsker Brandts at skabe en total rummelig oplevelse for børn og legesyge voksne. I år er udstillingen skabt af den anerkendte danske billedkunstner Trine Boesen (f. 1972). Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og det Jyske Kunstakademi i Aarhus.

Trine Boesen har stor erfaring med det installatoriske og arbejder med maleriet i det udvidede felt, hvilket kommer til udtryk ved hendes ofte stedsspecifikke værker med vægbemalinger eller maleriinstallationer bygget til stedet. Trine Boesens installatoriske greb har udviklet sig fra vægbemalinger til fysiske maleriinstallationer, senest på Trapholt i Kolding (2014) med udstillingen ”New Resort”.

Sanseudstillingen en naturlig forlængelse af Trine Boesens arbejde med total-installationen.

”Det har været en meget interessant proces at skabe denne kæmpe installation, hvor jeg har trukket elementer ud fra mine malerier og gjort dem til fysiske objekter og steder, som skal tale både til børn og voksnes sanser”, fortæller Trine Boesen.

På en humoristisk måde har Trine Boesen valgt at arbejde med tankerne om det grænseløse og universets sorte huller, som ingen helt ved hvad er. I ”Hullet i muren” har hun valgt at zoome ind på bestemte elementer fra sit billedunivers og sat dem sammen til en fysisk historie, som langsomt skal suge børn og legesyge voksne længere og længere ud i et univers – til et fremmed sted, som bliver mere omsluttende og syner uendeligt.

Her har Trine Boesen valgt elementer og effekter, som skaber en fascination og appellerer til børn og legesyge voksnes fantasi og intuitive trang til at lege med. Sanserne udfordres og skærpes. På dette fremmede sted kan man derfor nemt blive helt rumretningsforvirret, når man går på opdagelse. Og hvor langt kan fantasien egentlig føre en opdagelsesrejsende ud i rummet når sanserne er helt oppe på stikkerne?

Udstillingsperiode: 20. november 2015 – 28. Marts 2016         

Fernisering den 19. november kl. 13-14 på Brandts, Brandts Torv 1, 5000 Odense C.

Sted: Brandts, Brandts Torv 1, 5000 Odense C.

For flere oplysninger kontakt venligst PR og marketingansvarlig Tine Jørgensen +45 2210 5280 tine.jorgensen@brandts.dk

Tags: , , , , , , , , ,