Pressemeddelelse – Memory Foam

Posted on March 28th, 2017 in Uncategorized

TRINE BOESEN  –  MEMORY FOAM

FERNISERING – TORSDAG 6. APRIL.  /  17.00 – 19.00
UDSTILLINGSPERIODE –  6. april  –  13. maj 2017

TIRS. – FRE. 12.00 – 18.00  /  LØR. 11.00 – 16.00

Det glæder Galleri KANT, Store Kongensgade 3, baghuset, 1264 København K at kunne invitere til en ny soloudstilling med Trine Boesen.

Udstillingstitlen Memory Foam refererer bl.a. til Trine Boesens karakteristiske hybride billedunivers, hvor hun lader mere eller mindre genkendelige objekter, dagsrester og fragmenter fra menneskers liv “sætte deres aftryk” på papiret eller lærredet. En rød tråd i Boesens arbejde er hendes interesse for tid og for den måde, hvorpå oplevelser og reminiscenser samt hverdagens billeder og informationer påvirker os. Pile og skilte i forskellige sprog med ord og begreber henviser til eksistentielle overvejelser, der tematisk er spændt ud mellem uendelig tomhed og håb.

Memory Foam er også navnet på det syntetiske skummateriale NASA udviklede i 1966, som skulle forbedre astronauternes sikkerhed på rejsen i rummet. Trine Boesens optagethed af tid, rum og tyngdekraftens rolle kommer til udtryk i hendes kompositioner, der har tydelige referencer til universet og det grænseløse. For eksempel er et ofte benyttet billedelement i hendes kaotiske og visuelt komplekse værker såkaldte univershuller. Nært og fjernt, uendeligt og endeligt; abstrakte dimensioner i en tingslig verden sammensættes i en utopisk forestilling om nuet, fremtiden og om universet, som er noget fjernt, der synes at komme tættere og tættere på.

Trine Boesen har stor erfaring i arbejdet med det installatoriske, med udsmykninger og med maleriet i det udvidede felt. Over de seneste år har man kunnet opleve hendes store stedsspecifikke totaliscenesættelser og maleriinstallationer på danske museer som Trapholt, Brandts og Nikolaj Kunsthal. Til udstillingen her har hun valgt at koncentrere sig om vægværker. Hun viser således en serie nye papirværker samt maleri.

Tegning er historisk set ofte blevet opfattet som en skitse til det endelige værk. I Trine Boesens helt tidlige arbejde havde hun overvejende fokus på tegning. Da Boesen gik fra tegning til maleri overførte hun nogle af tegningens formelle karaktertræk og muligheder til sine malerier som et bevidst forsøg på at blande medierne og pege i en ny retning. Denne gensidige veksling i metoder kan stadig ses i hendes værker, og på udstillingen her kan tegningerne måske opleves mere malede end malerierne og malerierne mere tegnede.

Om Trine Boesen
Trine Boesen er født i 1972 og bor og arbejder i København. Hun dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København 2002 og gik på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus fra 1995 – 1997. Trine Boesen har bl.a. udstillet i New York, Basel, Napoli, Beijing, Shanghai, Berlin, Køln, Newcastle, Stavanger og på museer i Danmark, som Arken, Trapholt, KUNSTEN, AROS, Brandts og Nikolaj Kunsthal. Trine Boesen er repræsenteret i både udenlandske og danske samlinger, heriblandt AROS, KUNSTEN, Trapholt, Lundbeckfonden, Novo Nordisk, Ny Carlsbergfondet og Raymond Learsey & Melva Bucksbaum Collection (USA).

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,