Lost Horizon – Solo udstilling

Posted on September 18th, 2021 in News

Hvornår
Torsdag d. 23. september
Kl. 16.00-19.00

Hvor
Galerie Møller Witt
Bredgade 67
1260 København K

Apokalyptiske syner

Trine Boesens udstilling Lost Horizon fremstiller mulige fremtidige verdener, frosset i tid lige før eller efter en katastrofe. Tidslige sammenstød, sammensmeltninger af steder og historier og ophobninger af objekter skaber et kaotisk kredsløbsdrevet univers.

Lost Horizon består af en serie af malerier og en stedspecifik collage, der dækker galleriets endevæg. Værkerne rummer en dirrende og ulmende stemning. Ud af et mystisk intet strømmer løsdele og vraggods fjernet fra deres oprindelige sammenhænge i tid og rum. Boesens værker synes at være abstraktioner over ikke-steder samtidigt med, at de meget konkret præsenterer os for velkendte motiver og bevægelser. De verdener, beskueren bliver præsenteret for, giver associationer til forestillinger om potentielle fremtider. Værkerne kan være afbildninger af det ydre rum, et mørkt dyb eller et menneskes sind. De veksler mellem at være trygge steder og ængstelige scenarier.

Boesens værker placerer sig et sted mellem dystopisk fremtidsforståelse og menneskeligt nærvær. De bærer præg af materialitet og en stoflighed, der kommer til udtryk i penselstrøg og transparente lag af maling. Værkernes taktile egenskaber og store størrelse skaber en kropslighed. De fremstår som indgange til Boesens univers og suger beskueren ind i et mørke, der både er blødt og brutalt, og som alligevel rummer et intenst og paradoksalt lys.

På Lost Horizon bliver forskellige tidsligheder kontinuerligt undersøgt og forhandlet. Vægcollagen fremstår som et antikt relief fra en svunden arkitektur, men dens motiver er nutidige og bringer vores samtidige genstande ind i et historisk perspektiv, hvor forgængelighed og forældelse råder. Collagens tidslige problematikker spejler sig i malerierne, der sammenstiller en objektverden præget af hybrider. Fossiler, astronomiske og matematiske tegninger og moderne piktogrammer går i forening med digitale udtryk og science fiction-inspirerede motiver. Alle genstande er produkter af deres tid og bidrager til at forme menneskets kultur og identitet. Fortid, nutid og fremtid smelter sammen, og Boesen skaber et opgør med den lineære forestilling om tid og his

Tags: